figur står i vinduet

Persienner skal kunne mere end blot at skærme af for lyset. Nok er persienner funktionelle, men de skal også være flotte at se på. De rette persienner kan være med til at skabe en helt særlig stemning i dit hjem. Hvis du ikke kan beslutte dig for hvilke slags persienner, som du vil have i dit hjem, kan du på denne side finde inspiration og blive klogere på persienner i træ.

Derfor skal du vælge persienner i træ til dit hjem

Det kan betale sig at investere i træpersienner fra en professionel forhandler, da du kan få dem tilpasset lige akkurat dit hjem. Især hvis du bor i et ældre byggeri, kan der være nogle mål, som er uden for de normale standarder, hvorved man skal have en specielløsning. Hvis du har nogle særlige ønsker til lysdæmpningen, kan det også betale sig at få en professionel vurdering til persiennerne.

Derudover er persienner i træ tidløse og klassiske. De passer ind i ethvert hjem, hus såvel som lejlighed, og der er utallige muligheder med dem. Du skal både tage stilling til træsorten, om de skal være børnesikret eller ej, om de skal have wirestyr m.m. på denne side kan du læse mere om, hvad du kan vælge i mellem, når du skal have monteret persienner i træ.

Hvilke træsorter man kan få persienner i?

Der findes lyse og mørke træsorter. Gør op med dig selv hvilket udtryk, du synes passer bedst til dig og dit hjem. Du kan evt. overveje, hvordan persiennerne skal passe med de andre træmøbler, du i forvejen har.

Ahorn og ask er blandt nogle af de lyse træsorter, der er populære at have persienner i. En lys træsort skaber åbenhed i rummet. Bambuspersienner er også blevet meget populære de seneste år. Disse persienner er en smule tættere, end de klassiske træpersienner normalt er.

Egetræ, teak og mahogni er blandt nogle af de mørke træsorter, der er populære at have persienner i træ i. Egetræ kan være en godt mellemting, hvis du hverken er til for lys eller for mørk en træsort. Hvis egetræet blot har fået få lag olie, får det en mellembrun farve. Teak og mahogni bliver derimod en del mørkere, når de bliver olieret.

Men der er utallige træsorter, så der er mange muligheder. Sidst men ikke mindst kan du få bejdset dine persienner i træ, så de f.eks. bliver sorte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.