vedligeholdelsesplan

Synes du, det kan være svært at overskue, hvor og hvornår din ejendom trænger til en kærlig hånd? Vedligeholdelsesarbejde kan koste lidt, men er som regel en rigtig god investering, fordi den rette vedligeholdelse kan sikre, at der ikke opstår store skader med tiden, som koster endnu mere at reparere eller udbedre. Derfor kan det være en god idé at få lavet en vedligeholdelsesplan, der, som ordet antyder, er en plan over det vedligeholdelsesarbejde, der skal udføres i hjemmet indenfor den kommende årrække.

Læs om drift og vedligehold i en andelsforening på vedligeholdelsesplan.dk

Hvordan fungerer det?

En vedligeholdelsesplan udarbejdet af et professionelt firma, som er specialiseret på området, og som ved alt om vedligehold. Planen udarbejdes ved, at dit hjem gennemgås fra kælder til kvist af en ekspert, som så lister alle de ting, der kan trænge til vedligeholdelse inden for den næste årrække. Typisk vil man udarbejde en vedligeholdelsesplan, som strækker sig over de næste 10 år. Gennemgangen af boligen er grundig og giver et opfattende indblik i boligens tilstand.

Hvad indeholder en vedligeholdelsesplan?

Får man udarbejdet en vedligeholdelsesplan for de næste 10 år, indeholder planen et overblik over al vedligeholdelse, det anbefales finder sted inden for det kommende årti. Der vil i mange tilfælde være tale om bygningsdele såsom afløb, vinduer, fundament, sokler og så videre – dele som man med stor sandsynlighed ikke selv ville opdage trænger til vedligeholdelse.

De forskellige trin i vedligeholdelsen prioriteres forstået på den måde, at de dele af huset, der skal vedligeholdes først, står først på listen. Der er altså tale om en stepvis plan, der kan følges, hvis man ønsker at sørge for, at boligen er i den bedste mulige stand. Hvert enkelt step i vedligeholdelsesprocessen beskrives grundigt, så det fremgår nøjagtigt, hvad steppets formål er, og hvordan det bør udføres.

Ud over at en vedligeholdelsesplan indeholder alt om vedligeholdelse, indeholder den også et budget for det arbejde, der jævnfør planen skal/kan/bør blive udført inden for de næste ti år. Planen indeholder en vejledende pris på hvert enkelt stykke arbejde og dermed et vedligeholdelsesbudget for de kommende 10 år.

Hvorfor få lavet en vedligeholdelsesplan?

Man kan spørge sig selv, hvorfor man har behov for en vedligeholdelsesplan. Hvis en del af ejendommen har brug for vedligeholdelse, opdager man det så ikke selv, når tiden er inde? Som nævnt ovenfor indeholder en vedligeholdelsesplan ofte anbefalinger om vedligeholdelse på dele af ejendommen, som man ikke umiddelbart selv har mulighed for at opdage trænger til vedligeholdelse.

Det kan ikke forventes, at man som husejer har forstand på alle dele af et hus i en sådan grad, at man kan forudsige, hvornår hvilke dele af huset trænger til en kærlig hånd. Er man ikke opmærksom nok, eller ved man ganske enkelt ikke, hvad man skal kigge efter, kan man hurtigt ende med at lade stå til, så der opstår varige og permanente skader på ejendommen, som kan være sværere og dyrere at udbedre. Med den rette vedligeholdelse forlænges ejendommens levetid, og selvom der er tale om udgifter nu og her, er der tale om en god investering i det længere løb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.