Algerens

At have en terrasse er skønt, især om sommeren, når man kan sidde ude og nyde de lange sommeraftener med grillmad og hygge sammen med familie og venner. Det er dog knapt så idyllisk og hyggeligt, når hele terrassen er dækket af grønne alger, og man skal finde ud af, hvordan man kommer dem til livs.

Alger trives på fugtige overflader, og især hvis man har en terrasse med fliser, kan man have store problemer i det danske klima. Det kan desuden være farligt at færdes på steder, der er angrebet af alger, da de forvandler fliserne til en decideret glidebane.

Vi har fået følgende råd fra Sami Sleiman, der er ekspert i alge- og flisebehandling.

Fjern algerne med slibning

Der er flere måder, hvorpå man kan slippe for alger på ens terrasse, og det første forslag er at fjerne dem ved hjælp af slibning. Dette gøres ved, at man spreder fugesand ud over terrassen, og derefter fejer med jævne mellemrum i ugerne efter. Det er vigtigt, at man anvender en stiv kost til dette. Kosten i kombination med sandet har den samme effekt som slibepapir, og terrassen bliver rengjort for alger, samtidig med at fugerne bliver fyldte, og ukrudtet bliver tæmmet. Det er desuden en yderst økonomisk metode, da man ikke skal ud at investere i maskiner eller redskaber til projektet.

Brug en højtryksrenser, og spul algerne væk

Inden man overvejer denne metode, er det vigtigt at nævne, at mange sten og belægninger har en porøs overflade, og kan tage skade af at blive spulet med en højtryksrenser. Vandstrålen er hård, og det øverste lag vil ganske enkelt blive spulet væk. Dermed risikerer man, at fliserne bliver mere åbne og ru, og det kan resultere i frostsprængninger eller endnu mere algevækst. Men hvis man ønsker at bruge denne metode, skal man blot sikre sig, at sprøjtevinklen ikke er for stejl, når man anvender højtryksrenseren. Den må højest være på 30 grader. Man skal desuden sikre sig, at man ikke spuler fugesandet mellem fliserne væk.

Brug algerens, og få en pæn terrasse

Det sidste forslag er at anvende algerens, til at komme de irriterende alger til livs. Her bør man altid tjekke, at man vælger et miljøgodkendt produkt. Der findes flere forskellige produkter på markedet, f.eks. kan man få algefjerner, der sprayes direkte på fliserne, eller påføres i vandopløsning. De fleste produkter bør kun anvendes i tørvejr, da de skal have ro til at virke, og hvis det begynder at regne vil de blive skyllet væk, inden de har nogen effekt.

Hvis man ønsker at forebygge algevæksten, så man ikke står med det samme problem i fremtiden, skal man sørge for at stoppe den fugt, der gør fliserne til et godt sted for algerne at gro. Man kan undersøge terrassen, og måske finde frem til problemet. Det kan f.eks. være at det drypper ned på terrassen fra en utæt tagrende, eller det kan være at der på anden måde ophober dig vand på terrassen. Især i det koldere måneder skal man være opmærksom, da det er her terrassen står ubrugt hen, og der er mere fugt og kulde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.