Der er mange fordele ved at bo i byen. Du bor tæt på andre mennesker, du bor tæt på det pulserende liv ,du bor tæt på handlemuligheder, du bor tæt på caféer, og du bor tæt på rigtig mange ting. Men du bor som regel også på rigtig lidt plads, når du bor i byen. I en lille lejlighed, hvor du selvfølgelig ikke har en have til. Måske er der en baggård, hvor du kan være, men den er der sikkert rift om. Derfor kan altaner være en kærkommen ting at have i sin lejlighed. De giver dig nemlig det lille frirum, som du trænger til, når du bor i lejlighed.

Altaner har mange funktioner

Om sommeren er det helt oplagt, hvad vi bruger vores altaner til. Vi ligger og soler os på altanen, vi drikker en kold bajer efter arbejde, vi spiser en hyggelig middag, eller nyder et glad rødvin mens klokken slår 12. Der er muligheder nok, når vi snakker om altanen om sommeren. Men om vinteren kan altanen skam også have en masse funktioner. Her kan du måske bruge den mere til opbevaring for eksempel. Det er smart med et par ekstra kvadratmeter, når man i forvejen ikke har så meget plads.

Altanen er din bedste ven

Noget andet du også kan bruge altanen til året rundt er at ryge derude. De fleste vil ikke have røg indenfor i deres hjem, og det er jo helt forståeligt. Men når du har en altan kan du ryge udenfor uden at ødelægge hele dit hjem. Også hvis du har en fest, kan du bede folk om at gå ud på altanen at ryge. Så lugter hele lejligheden ikke dagen efter. Det er smart.

Find lækre og super moderne altaner til gode priser

Altaner er bare det bedste! Særligt om sommeren, hvor det er en perfekt måde at udnytte de sidste lyse timer. Når natten falder på, er det med at have en lanterne, måske en varme lampe og en masser tæpper – så kan du bruge altanen hele natten til fest og hygge. Altaner er noget alle par, singler og familier er glade for, og du kan endda få altaner til rigtig gode priser. Det handler bare om at vide, hvor man skal finde de billige altaner – det kan man eksempelvis få gennem altanfirmaet Min Altan, der både bygge altaner og sætter dem op. Du kan igennem deres hjemmeside eksempelvis se alle de altaner, de tilbyder og så vælge lige den til den pris du vil, og få den sat op. Det er nemt og koster slet ikke en formue. De er faktisk omvendt gode til fine priser.

Altaner til gode priser kan bruges til alt

Det er ikke prisen, der afgør, hvad du kan bruge din altan til. Her er et par forslag:

Altaner fungerer godt som:

– Et sted at spise om sommeren: Sørg for at du kan have plads til at spise på altanen. Det er dejligt og hyggeligt, når solen skinner. Og her behøver du heller ikke være en af de dyre altaner, til høje priser. Så meget plads behøver du nemlig ikke. Vælg eksempelvis et klapbord, så du både kan sidde og sole i en solstol og kan klappe et bord op og spise på altanen.

– Have: Viste du, at du nemt kan bruge din altan som en lille urtehave? Du kan faktisk også have grøntsager på altanen. Du skal bare have planterne i krukker, og her er det bare med at være kreativ. Igen:  selvom du ikke har meget plads, så kan du eksempelvis have blomsterkasser med krydderurter eller salathoveder. Du behøver altså ikke investere i en dyr altan til høje priser.

– Et sted  at tørre tøj: Udendørs tøjtørring er ikke forbeholdt de med have. Du kan sagtens opsætte nogle tørresnore, hvor du kan tørre tøj på.

Få kvalitetsfulde og solide altaner pris

En altan af stål er noget for de fleste (foto minaltan.d)
En altan af stål er noget for de fleste (foto minaltan.d)

Du skal overveje en række ting, inden du anskaffer dig en altan. Du skal først og fremmest finde en altan, som passer til din ejendom. Og her er der typisk nogle regler. Der er nogle regler for, hvordan din altan skal se ud og hvor stor den må være. De regler hænger sammen med, at din altan skal passe ind i ejendommens arkitektoniske stil. Og de regler afhænger typisk af, hvorhenne i Danmark du bor. Bor du eksempelvis i Storkøbenhavn i et bestemt område, er der nogle bestemte regler for din altans udseende.

 

Altaner til den rigtige pris er som ét ekstra vindue ud til naturen

Hvis du eksempelvis på Frederiksberg er der nogle bestemte regler og hvis du bor på Nørrebro er der nogle andre regler. Men disse regler kan du lære, at kende igennem din kommune. Og når du har kortlagt din kommunes krav til din altan, kan du begynde at lede efter din egen unikke altan. En unik altan som bliver de ekstra kvadratmeter i din lejlighed, som kommer til at betyde en del. Når du har besluttet dig for, at anskaffe en altan, skal du også overveje hvordan den skal være. Skal den være stor og have plads til en grill om sommeren?

Nyd morgenmaden på altanen

Skal den være lille og blot være et ekstra vindue ligesom en fransk altan? Du skal med andre ord kortlægge hvilke behov, du måtte have til din altan. Og herefter skal du finde en altan, som kan imødekomme disse behov. Men uanset hvilke behov du måtte have, er der med garanti også en altan til dig. Og du kommer med sikkerhed til, at nyde din altan. Hvad end du måtte bruge den til. Hvad enten om du bruger din franske altan, til at hænge vaske tøj til tørre. Eller om du bruger din store altan til at underholde selvskaber om aftenen over en grillet pølse.

Lejligheder med altaner – giver mere end du aner

Store som små. Altaner giver øgede anvendelsesmuligheder for alle lejligheder. Den lille forskel det kan lyde som, at kunne træde ud i naturen, fra lejligheden under taget i den større karré i røde mursten, kan være lige netop det der tager toppen af den lurende klaustrofobi der kan følge med at bo i lejlighed. Netop derfor er altaner også så populære. Det viser sig for mange at være en beskeden udgift, at installere altan, i forhold til hvilken værdi den tilføjer.

Altaner til mange formål

Altaner kan tjene mange formål. Det handler både om hvilken type man er. Men i høj grad også om hvor på lejligheden den bliver placeret. Nogen drømmer måske om at blive vækket af den gule livgiver, solen, og kunne træde direkte ud på altanen, ud i lyset og komme i kontakt med verden. Andre vil måske hellere kunne sidde på altanen og nyde et køligt glas rosé i den skønne danske sommer, mens solen langsomt går på hæld. Det hele afhænger af hvor man placerer sine altaner.

I disse tider, hvor bæredygtighed er et ord der høres mere og mere, samtidig med at flere og flere flytter til byen, vinder altanerne virkelig frem. Mange mennesker efterspørger muligheden for at kunne imitere fornemmelsen af at være selvforsynende med tomatplanter og krydderurter i potter på altaner. På en altan med glasværn, kan man virkelig skabe optimale vækstbetingelser for selv de mest sarte planter. Miljøet i hjørnerne på sådanne altaner, kan næsten minde om det man finder i drivhuse.

Altaner passer til alle

Altaner kan tilpasses i det uendelige. Hvis du er meget optaget af det organiske, så kan det være en altan med trægulv passer dig bedst. Er du mere optaget af at have et minimum af vedligehold, kan det være en altan med betongulv er lige netop det du står og mangler. Fælles for dem alle, er at de kan give din lejlighed en helt ny dimension.

Det er også vigtigt at beslutte sig for hvilken type værn man ønsker sig på sin altan. Det afhænger meget af naboforhold. Hvis du bor i et lejlighedskompleks, hvor det er besluttet at alle lejligheder skal udstyres med altaner, kan det være en fordel med et værn i matteret glas, så der er mulighed for at rode, uden at skulle belemre naboen med hvor dårlig du er til at rydde op. Er du omvendt til en mere luftig altan, kan det være et værn af rustfrit stål giver bedre mening.

Find den helt rigtige altan til gode priser

Altaner (foto: minaltan.dk)
Altaner er et ekstra rum (foto: minaltan.dk)

En altan er ofte ikke særlig stor, men der er alligevel plads til masser af gode stunder med aftensmad, et glas vin eller kaffe med gode venner. En altan kan altså pifte sin bolig op, så den får mere lys ,og der er mere plads til hyggelige stunder.

 

Undersøg markedet

Altaner fås i mange forskellige størrelser og designs i forskellige materialer. Men der er også stor forskel på altanpriserne, og derfor er det altid en god at undersøge markedet, inden du køber en ny altan. På den måde sørger du for, at du ikke betaler for meget. Du kan eksempelvis sammenligne priser på nettet og besøge nogle fysiske butikker, så du kender til deres priser.

Spørg fagfolk til råds

En altan kan indrettes på mange forskellige måder, og hvad der er mest optimalt for dig og din bolig, afhænger af flere forskellige ting. Derfor er det altid en god ide at spørge fagfolk til råds, når du skal have en ny altan. De har erfaring og viden, så de kan hjælpe dig med at træffe de helt rigtigt valg om din altan, om hvor den skal placeres, og hvor stor den skal være. Når du har fået alt det på plads og har fået en god pris, skal du bare koncentrere dig om at indrette din altan. Hvad for nogle møbler vil du have på den? Vil du have planter og krydderurter på den, eller vil du mest bare bruge til at nyde din morgenkaffe i fred og ro? Uanset hvad kan du helt sikkert finde en altan, der passer lige til dig.

Lad dig inspirere til altaner her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.