seng

Valget af en seng er vigtigt. Vi bruger ca. en tredjedel af vores liv i sengen og ud over det, så har vores søvn stor betydning for, hvordan vores dag forløber. En nat, hvor man har sovet dårligt påvirker resten af vores dag. Ca. hver 5 person vågner op med ondt i ryggen, fordi de har sovet på den forkerte madras.

Når der skal vælges en ny dobbeltseng, er det vigtigt, at der tages hensyn til de forskellige mennesker og kropstyper, der skal ligge i sengen.

Find dobbeltsenge hos Bedre Nætter.

En af de vigtige ting der er vigtig, når der skal vælges dobbeltseng, er at der er plads nok. Sover du primært alene, er en seng med målene 140 x 200 cm nok. Men er i 2 eller flere, der skal sove i samme seng bør i overveje en seng, der er 160 x 200 cm eller 180 x 200 cm. Der skal være plads nok til, at i ikke forstyrre hinanden, når i sover.

Vælg madras og topmadras efter kropstype

Når der skal vælges madrasser til en dobbeltseng, er det vigtigt at der tages hensyn til de mennesker, der skal ligge i sengen. Det er en god ide at vælge 2 madrasser, en til jer hver og ud fra jeres individuelle kropstype.

En høj og slank kropstype kræver en slags madras og en krop med former en anden. Det vigtige er at madrassen og topmadrassen passer til den individuelle krop og at rygsøjlen ligger vandret i sengen.

Guide til valg af madras og topmadras i forhold til vægt

Alt afhængig af kropstype og vægt er der en tommelfingerregel når det kommer til valg af madras.

  • Har du en vægt under 75 kg bør du vælge en madras med medium fasthed
  • Har du en vægt imellem 75 og 95 kg bør du vælge en madras med fast fasthed
  • Vejer du mere en 95 kg, bør du vælge en madras, der har en ekstra fast fasthed

Husk at disse tal er vejledende og der er andre faktorer, der har betydning for, hvilken madras du bør vælge.

Finansiering af din nye dobbeltseng

Din seng som du bruger omkring en tredjedel af dit liv i, er husets vigtigste investering. Hvis du skal vælge imellem en god seng med de rigtige madrasser eller en lækker sofa, bør du vælge sengen. Din ryg og dig dagligdag ændrer sig ikke, hvis du sidder på mælkekasser i stuen, men det gør det hvis du sover i den forkerte seng. Det kan altså godt betale sig at bruge penge på den rigtige dobbeltseng med de bedst mulige madrasser og topmadrasser. Hvis du ikke har pengene, er der mange muligheder for at få finansieret din seng. Nogle virksomheder har finansieringsmuligheder, der gør det muligt at købe den rette seng her og nu. En årlig omkostning på eks. 2000 kr. de næste 10 år, for at sove i den rette seng, virker som en billig investering for at ligge godt, undgå rygsmerter og være frisk og udhvilet til dagens opgaver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.