lejlighed

De fleste lejlighedsbeboere kan nok skrive under på, at en altan er næsten uundværlig. Specielt når solen står højt på himlen og varmen gør lejligheden næsten uudholdelig at være i, er det rart at kunne bevæge sig uden for i vinden. Men hvordan skal man lige indrette sin altan bedst muligt? Og hvad kan man overhovedet have stående på en altan?

Lav din egen personlige have på din altan

Det kan være en god ide, at søge inspiration, hvis man gerne vil gøre sin altan unik. En af de måder, hvorpå man kan skabe en hyggelig og afslappet stemning på sin altan, er ved at lave sin egen lille have. Det er naturligvis begrænset hvor meget man kan have på en altan, og det afhænger også af altanens størrelse. Man kan dog eksempelvis rulle kunstgræs ud på sin altan og have forskellige potter med blomster og urter stående. På denne måde får man også mulighed for at dyrke sine egne grøntsager eller krydderurter, som man kan bruge i madlavningen, og så kan man hygge sig med, at passe sine planter. Ved siden af planterne kan man have et lille cafebord med stole stående, så man kan sidde og nyde en kold sodavand på sin altan.

Materialet spiller en rolle i forhold til indretningen af altanen

Der findes mange forskellige typer af materialer, som en altan kan være lavet af. Hvordan du kan indrette din altan, afhænger rent faktisk lidt af dette. Hvis du har en altan lavet af stålrør, så der kommer luft ind mellem rørene, kan det være sværere at have potter og lignende stående på altanen. På en lukket altan vil det være nemmere, fordi man ikke skal være bange for, at vinden vælter tingene på altanen. Derfor er det vigtigt, at du er opmærksom på din type altan, inden du begynder at indrette den.

Udnyt pladsen på din altan

En altan kan være en hyggelig men også praktisk foranstaltning. Dog kan pladsen ofte være begrænset, så det er en god idé at indrette den så optimalt som muligt. På den måde er der plads til de ting, vi forbinder med livet på en altan, samtidig med at de ekstra kvadratmeter til din lejlighed kan udnyttes praktisk.

balcony photo

Hvem kan ikke bruge lidt mere plads?

Altanerne bliver mere og mere populære og betragtes mere og mere som en integreret del af vores hjem, som også kan indrettes, pyntes og forfines lige som vi gør med stue, køkken og soveværelse. Årsagen til den voksende interesse i altaner kan være det manglende natur i bylivet. Beboerne i byen har et større ønske end tidligere om at omgive sig med planter og blomster på altanen. På den måde kan de få lidt natur, selvom de bor midt i byen.

Byg din egen byhave

Dog er der på en altan begrænset plads, så det kan være en god idé ikke at overmøblere gulvet på altanen, så man beholder den luftige frihed, som er meningen med en altan. Det drejer sig om at udnytte de få kvadratmeter man har til rådighed på altanen. Jo mere du kan hænge op, jo mere friplads har du på gulvet.

Udvid hjemmet og skab lys med en altan

De fleste mennesker kender typen af at mangle plads. Efter mange år i samme omgivelser, kan man få lyst til luftforandring. Samtidig kan møbler, køkkenredskaber og ting fra et helt liv hurtigt hobe sig op og tage rum fra fordybelse og afslapning. For nogle mennesker er den eneste løsning på denne følelse at flytte. Heldigvis kan mindre gøre det. Hvis du trænger til plads, lys og luft, kan du med fordel investere i en altan. Det vil med garanti blive dit nye yndlingsrum!

balcony photo

Tænk dig om, før du får montere din altan

Hvis du har besluttet dig for at udvide dit hjem med en altan, er der nogle overvejelser, du skal gøre dig, inden du får den installeret. Det er meget vigtigt, at altanen er placeret et sted, hvor det ikke blæser for meget. Det ville være en skam at få glæden ved dit nye uderum ødelagt af, at blæsten nedkøler det. Du kan med fordel observere din husgavl på en solskinsdag, så du ved, hvor du skal placere din altan i forhold til solen. På den måde får du mest ud af dagens solskinstimer, så du kan nyde solen udendørs året rundt.

Afskærm din nye altan, og få mere glæde af den

Med en kombination af læ og mest muligt sol, er du sikret, at du kan anvende din altan i løbet af den utilregnelige sommer og langt ind i efteråret også. Derudover er du sikret, at naboerne ikke kan følge med i alt, hvad du foretager dig på din nye altan. Indret din altan, ligesom du har indrettet resten af dit hjem, med stole, borde og alverdens blomster og urtepotter. Her kan du nyde et glas køligt hvidvin i aftensolen eller læse dagens avis i ro og mag, før resten af byen vågner.

På nettet kan man finde lidt forskellig altan inspiration

En altan kan være med til at inspirere og skabe et fantastisk rum for hygge i en dagligdag, hvor man måske nogle gange glemmer at tænke på de små glæder i livet. Det kan i hvert fald være en god ide at investere i en altan, hvis man føler, at der er lidt trangt og mørkt i lejligheden. Med en altan får man nemlig lidt af en udestue, der stadig er i tæt sammenhæng med hjemmet. Har man udsigten, og er man begunstiget med enten morgen eller eftermiddagssol, kan man være sikker på, at man nok skal få meget glæde af en altan.

Nettets inspiration

Altan inspiration kan man også finde på nettet. Her kan man finde et skønt udvalg af de forskellige altaner, ligesom man også kan blive inspireret omkring brugen af sådan en altan. For hvordan er lige den bedste måde at bruge en altan på? Er man plantetypen vil man få stor glæde af at dekorere altanen med alskens planter. Især i sommermånederne giver det god mening. På altanen kan planterne få både vand, sol og luft på den naturlige måde. Det giver i sidste ende et ret lækkert resultat. I hvert fald er der noget særligt over at sidde blandt planter og drikke en kop kaffe om morgenen. Det giver en helt særlig ro og glæde, når man kan skabe sig en personlig altan efter eget billede og ideal.

En personlig altan

Altan inspiration kan man finde på nettet. Her kan man finde ud af, hvad man kan bruge den til, og hvordan man får mest muligt ad af altanen selv. Med inspiration fra nettet kan man skabe sig den ultimative personlige altan, en altan med plads til at være sig selv og sammen med andre.

Få mere inspiration til hvordan du får mest ud af dine altan her:

http://boligmagasinet.dk/ideer/geniale-maader-at-faa-mest-muligt-ud-af-smaa-altaner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.