Børn der leger

Et godt hjem for børn er først og fremmest et trygt og kærligt hjem, hvor der er plads til kærlighed og forskellighed.

At der er tid til at være sammen og gøre ting sammen. Hvad enten det er leg, lave mad sammen, få læst en historie eller at være ude i naturen og kigge på snegle og regneorme.

Når det kommer til legetøj, er mange forældre opmærksomme på at det ud over at være sjovt, også gerne må være udviklende for børnene. Både intellektuelt og motorisk. Samtidig kan det være en god ide at indrette jeres hjem, så det er mere børnevenligt og giver dem en bedre mulighed for at udvikle sig.

Børneudviklende legetøj

Mange danske forældre går op i børns intellektuelle og motoriske udvikling, når de vælger legetøj til deres børn. Det kan være bøger, hvor der er ting de kan røre ved, så de får brugt deres sanser eller spil, hvor de skal tænke hurtigt og præcis. Herunder kommer der et par forslag på legetøj, der er specielt udviklet til at stimulere børn.

  • Cuboro kuglebaner

Cuboro kuglebaner kombinerer på elegant vis intuitivt design med eksperimenterende leg. Cuboro er et sæt af byggeklodser af massivt træ, der kan konstruere baner, hvor kuglen løber både inde og udenpå. Selv små børn kan være med og det er en leg hele familien kan være med til. Det anbefales ikke, at børn under 3 år benytter sig af klodserne, da de indeholder små dele. Klodserne er lavet af FSC®-certificeret bøgetræ. Cuboro kuglebaner kommer i et basissæt, men der kan tilkøbes ekstra klodser.

  • En udendørs trampolin

En udendørs trampolin er et genialt legetøj for børn i alle aldre og størrelser. Børnene får ud over god motion, også øvet deres motorik igennem leg. Husk at sikre at trampolinen er sat forsvarligt op og at sikkerhedsnettet ikke er blevet gammelt og mørt, så børnene ikke kan falde ud og slå sig.

Indretning af et trygt og godt hjem for børn

Det er de færreste, der også tænker på indretning af hjemmet, udover den traditionelle triptrap stol og en seng der er alderssvarende. Når i indretter jeres hjem, er det en god ide også at tænke på om det er børnevenligt. Med det menes der møbler, hvor i alle kan være der. F.eks. en stor og familievenlig sofa, hvor i alle kan ligge i på samme tid. Et område, hvor i nemt kan sidde og spille spil i børnevenlige omgivelser. Husk også at børn løber rundt i hjemmet og ikke altid får set sig for, når de kommer løbende. Sikre jer, at der ikke er farlige skarpe hjørner, de kan falde og slå sig på.

Hvis i bor i hus og har en have, så tænk i om det er muligt at have et legeområde. Imens børnene er små, kan det være en sandkasse eller en gynge. Når de bliver større, kan det være et fodboldmål, eller som beskrevet længere oppe, en trampolin være en god ide.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.