Flot gulv

De færreste tænker på, hvor høj grad af indflydelse gulvet egentlig har på hele rummets indflydelse. Først og fremmest er der selvfølgelig gulvets farve. Det er klart at et hvidt eller lyst gulv har nogle helt andre konnotationer og påvirker lyset på en helt anden måde end et mere mørkt og dystert gulv. Der er også stor forskel på, om man har et blankt gulv eller et mat gulv. På mange måder har gulvet faktisk samme effekt på et rums udseende som væggene har, på trods af, at det sjældent bliver set sådan. Der er ovenikøbet mange flere muligheder, når det kommer til gulve end til vægge. Der er kort sagt et væld af forskellige gulvtyper.

Så meget betyder gulvet

Vil man gerne holde sig til den klassiske og nordiske stil, hvilket mange gerne vil, findes der dog stadig mange forskellige gulvtyper. Man skulle ikke tro det, men der er mange forskellige måder, man kan sætte træ sammen til et gulv, og disse har igen vidt forskellige udtryk, selvom de fleste selvfølgelig passer ind i ethvert klassisk indrettet hjem. Netop fordi hvilke gulvtyper du vælger til dit hus eller endda i de forskellige rum har så stor betydning for rummenes færdige udtryk, er det også værd at sætte sig ned og tænke over.

At skifte gulvtyper i samtlige rum er måske hverken den billigste eller den letteste måde at genindrette sit hjem på. Det kan dog være et godt valg, hvis man gerne vil prøve noget helt nyt. Særligt trægulve bliver dog også slidte efter mange års brug. Hvis du er flyttet ind i et gammelt hjem med gamle trægulve, kan der lige frem være brug for at udskifte de slidte gulve. Det er selvfølgelig en oplagt mulighed for at give det gamle hjem nyt liv og endda sætte et personligt præg. Hvis der særligt er en gulvtype, du godt kan lide, så er det selvfølgelig den, du skal vælge.

Vær modig med et New Yorker gulv

Hvis du godt kunne tænke dig at være en smule modig, når det kommer til valg af gulvtyper, kan det være, at du burde vælge et såkaldt New Yorker gulv i et rum eller sågar hele huset. Et New Yorker gulv er mere moderne end det klassiske trægulv, men det er stadig enormt praktisk. Det ligner nemlig i form og udseende de industrigulve, der er i fabriksbygninger i New York, hvilket selvfølgelig også er grunden til, at det er blevet døbt et New Yorker Gulv. Et New Yorker gulv har selvfølgelig et ret råt betonlook, men det er ikke nødvendigvis skabt af beton. I stedet bliver et New Yorker gulv lavet i lag af flere forskellige materialer såsom epoxy. Det gør, at gulvet stadig har det rå og simple look, men der er ikke nær så ru eller hårdt. Det betyder også, at det er enormt nemt at gøre rent, men det er samtidig robust og har hjemme i mange af hjemmets rum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.