Der er rigtig mange regnvejrsdage herhjemme i løbet af hele året, og hvorfor ikke udnytte dem mere effektivt? Læs med og find ud af, hvordan du kan genanvende regnvandet til at vande din have.

Genanvendelse af regnvand er især effektivt til havevanding, da regnvand naturligvis er rigtig godt for havens planter. Metoden er også effektiv til bilvask, toiletskylning, tøjvask og lignende, men den er især blevet meget populær, når det gælder om at gøre havevandingen mere miljøvenlig og økonomisk fordelagtig.

Hvis du mangler gode råd til opsamling af regnvand i haven, bør du læse med her. Vi har samlet nogle tips til opsamling af regnvand og er gået i dybden med fordelene ved denne metode.

Opsamling af regnvand

Det er ikke til at undgå regnvand i haven, men du har heldigvis også mulighed for at vende det til noget positivt. Ved at bruge det rette udstyr kan opsamling af regnvand nemlig optimeres til havevanding.

Det udstyr, du kan bruge til opsamling af regnvand, er blandt andet:

  • Et regnvandsanlæg med en nedgravet tank. Denne metode er yderst effektiv til blandt andet genanvendelse af regnvand til havebrug. Hos Oldebjerg.dk finder du et stort udvalg af forskellige regnvandsanlæg til opsamling af regnvand, uanset hvad du ønsker at optimere regnvandet til.
  • En regnvandstønde. Det er en af de mest anvendte metoder til genbrug af regnvand. Ved denne simple metode sætter du en tønde nær et nedløbsrør, så regnen fra taget kan løbe ned i tønden.
  • En palletank. Til denne metode bruger man en større beholder – ofte en, der kan rumme omkring en kubikmeter vand. Det er en ideel størrelse til opsamling af regnvand til havevanding.

Der er mange fordele ved at genbruge regnvandet

De fleste af os foretrækker naturligvis regnfrie dage i haven, hvor vi kan nyde solens varme stråler. Men der er også god grund til at være lidt glad, når solen bliver afbrudt af regnskyer. Din have har nemlig rigtig godt af regnen, og ved at opsamle regnvandet kan du også bruge det igen på de varme dage, hvor græsset og planterne rigtig har brug for det.

Du opnår flere fordele ved at genavende regnvandet og bruge det i din have. Blandt andet kan havens blomster og planter rigtig godt lide regnvandet. Regnvandet indeholder nemlig mindre kalk og mange nærende ingredienser, som haven nyder godt af. Orkideer har især rigtig godt af at blive vandet med regnvand i stedet for vandhanevand. Derudover kan du også undgå kalkrander på potteplanters blade og på urtepotterne ved at vande med regnvand.

Genbrug af regnvand er godt for din økonomi

En almindelig familie bruger omkring 40 procent af vandforbruget på tøjvask og toiletskylning. Hvis de i stedet bruger regnvand til disse huslige pligter, kan familien spare op til 40 procent på vandregningen. Denne besparelse kan endda blive endnu større, hvis du bruger regnvandet til eksempelvis havevanding og bilvask.

Det er meget individuelt, hvor stor en besparelse, du kan hente ved at opsamle og genbruge regnvand. Men der er dog ingen tvivl om, at du både gør miljøet og dig selv en stor tjeneste ved at genanvende regnvandet til flere forskellige ting. Du vil hurtigt kunne se fordelen på din vandregning, men også på din have, hvor du kan holde dine blomster og planter sunde og græsset flot og grønt.

Er du interesseret i at vide mere om, hvad du ellers kan genbruge regnvand til, kan du få gode råd til genbrug af regnvand her. Her kan du få gode råd til, hvordan du også kan genanvende regnvand til bilvask, tøjvask og toiletskylning.

Regnvand behøver dermed ikke kun være til besvær. Sørg blot for at indrette haven, så du kan udnytte regnen bedst muligt. Med de rette elementer til opsamling af regnvand er der store besparelser i vente, som både gavner miljøet og din økonomi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.