Der går ikke meget til spilde i et lavenergihus (foto ltm.dk)
Der går ikke meget til spilde i et lavenergihus (foto ltm.dk)

Når I skal finde jeres hjem, er der en række overvejelser som I skal have jer gjort. I skal tænker over beliggenheden, økonomien og jeres personlige stil. Hvor er jeres drømmekvarter? Hvor er I henne rent økonomisk? Hvilken typehus skal I vælge? Det kræver meget tid og det kræver lange overvejelser, at finde sit drømme typehus. Nogle huse har det ene og andre har det andet. Men funkis typehuse har lidt af det hele. Det er et arkitekttegnet praktisk hus, som typisk er kvadratisk. Dette gør det praktisk, da I ikke skal tænke på upraktiske kroge.

Funkis typehus er i sandhed det mest familievenlige hus

På den måde bliver huset brugt til fulde og er på den måde nemmere at indrette. På den måde kan hele jeres familie udfolde jer, da I kan bruge alle husets kvadratmeter. Grunden til at funkis typehus er så velegnet for familier, er mere end blot det kvadratiske udseende. Det er familievenligt, da disse huse typisk er at finde i et villaområde. Disse områder er familievenlige, da der ingen trafik er. På den måde kan dine børn gå til og fra skole i sikkerhed. De kan også lege eller spille bold i kvarteret uden, at I bekymrer jer om trafikkerede veje med lastbiler.

Praktisk og energieffektivt

Når I vælger et funkis typehus får I det praktiske og romantiske i én samlet pakke. Funkis typehus er utrolig renlige i deres snit. Deres stil er ren, da det er et minimalistisk udtryk. Det giver huset en anerledes og kreativ kant, som man ikke kan finde hos andre typehuse. Et minimalistisk udtryk er blandt andet også dette hus’ kendetegn. Derfor er man aldrig i tvivl om der er tale om et funkis typehus. Det er nemlig et specielt hus. Det er i sandhed et personligt hus, som du og din familie vil kunne kalde jeres hjem.

Et funkishus er noget af det smarteste, du kan vælge at bo i

En frisk start med nyt hus (ltm.dk)
En frisk start med nyt hus (ltm.dk)

Der findes mange forskellige hustyper, som du kan vælge at flytte ind i, hvis du skal til at skifte bopæl til noget større eller mindre. Måske venter du og din partner et barn, eller måske er du og din partner, grundet hans eller hendes job eller dit eget, nødt til at flytte tættere på en fremtidig arbejdsplads. Der kan være mange forskellige årsager til, at du bliver nødt til at flytte, men noget af det smarteste, du kan vælge at gøre, hvis du skal flytte, er at finde ud af, hvilken hustype, du gerne vil flytte ind i, inden du begynder at lede på markedet. Der findes nemlig rigtig mange forskellige boligtyper, og hvis du er typen, der godt kan lide moderne arkitektur og design, så kan det være en rigtig god idé for dig at finde et flot og smart funkishus, som du og din partner, eller bare dig alene, kan flytte ind i. Et funkishus er nemlig noget af det smarteste og mest moderne, som man kan bo i, i dag, og hvis du gerne vil flytte et sted hen, hvor der ikke umiddelbart er nogle flotte funkishuse, så kan du sagtens med hjælp fra et bygge-og arkitektfirma selv opføre et.

Hvad gør et funkishus så specielt?

Der er mange forskellige parametre, der spiller ind, i forhold til, hvorfor og hvordan et funkishus har fået den status, som det har. Et funkishus har med sine store glaspartier et utrolig godt lysindfald, og det er noget, som rigtig mange beundrer og misunder ved et funkishus. Ydermere har et funkishus en helt vildt smart rumfordeling på grund af de store grundarealer, som huset udgøres af. Der er rigtig mange grunde til, at flere og flere vælger et funkishus, så det burde du også gøre.

Realiser din boligdrøm med et funkis hus

Vi kender alle følelsen af at have brug for mere plads. Måske er familien udvidet, måske er jeres fritidsaktiviteter pladskrævende, eller også er du bare ikke tilfreds med din nuværende boligsituation. Det kan være både tids – og energikrævende at finde det perfekte hjem. Alt skal være lige efter dit hoved eller smag – det er trods alt i hjemmet, at vi tilbringer det meste af vores tid. Selvom man synes at have fundet frem til det noget nær perfekte hjem, er der altid en lille detalje, et rum eller materialer, som man ikke er helt tilfreds med. Den eneste løsning på dette er at bygge sit eget hjem. Det er her, at funkis huse kommer ind i billedet. Funkis huse forbindes med en lang række fordele og er derfor helt optimale, hvis du drømmer om at bygge dit eget hjem fra bunden af.

Realiser dit drømmehjem i et funktionelt funkis hus

Måske har du allerede fundet den helt perfekte grund, eller også er du stadig på jagt. Lige meget hvad kan du få hjælp til dette af en række professionelle bygningsledere. Ligesom du vil få hjælp til at placere dit hus på det helt rigtige sted på grunden, så du udnytter dagstimerne og sollyset optimalt. Sammen med en carport og en læ-mur – hvis du ønsker det – kan du skabe et helt perfekt gårdhavemiljø på din grund. På den måde kan du udnytte dit nye uderum bedst muligt, selv i blæsevejr. De fleste funkis huse er opført med et tagvindue, der sikrer ovenlys. Faktisk er lysindfald medtænkt i hele processen, hvis du vælger et funkis hus. Lige fra placering på grunden til valg af vinduer. Derudover er funkis huse altid opdelt med et centralt opholdsrum, der så er omkranset af hjemmets resterende værelser. På den måde sikres et fælles rum, hvor hele familien kan samles om fjernsyn, aktiviteter eller hygge.

Find mere inspiration til funkishuse

Vælg kvalitet, når du skal have hus, vælg et funkis!

funkishus (foto: ltm.dk)
funkishus (foto: ltm.dk)

I hele vores liv har hjemmet haft en stor betydning for os Lige siden vi var lille har vi gået og brugt tid på at drømme om vores fremtidige hjem. Hvad vi kunne tænke os, og hvad vi ikke har kunne tænke os. For nogle har huset har haft en meget urealistisk karakter, eftersom at fantasien har fået lov til at løbe løbsk i den sammenhæng, og hermed har man drømt om at bo i et rumskib eller på et stort slot. Det er sjældent at disse former for drømmehjem kommer til at blive opfyldt, men på den anden side så er det vidst også meget godt, netop fordi at disse drømme ofte er nogle som foregår og bliver erstattet af mere realistiske boligdrømme af sin slags. Når drømmene bliver mere realistiske og faktisk indtager en form, hvor de kan blive en realitet, så er det vigtigt, at man følger disse drømme og faktisk har mål om at få dem opfyldt.

Få dit drømmehjem – vælg funkis!

Hvordan sørger man for, at man får sit drømmehjem? Der er helt sikkert mange måder, som man kan gøre sit drømmehjem på. Det hænger også sammen med, at et drømmehjem er noget vidt forskelligt fra person til person. Derfor kan man ikke skære dette over en kam, tværtimod. Derfor er det vigtigt at tænke i muligheder. Når det handler om muligheder, så er det en god idé at overveje at få et hus i stilen funkis. Et funkis hus er et hus, som først og fremmest er lavet efter stilfulde og enkle principper, som gør det først og fremmest super flot at se på, samtidig at det er lækkert at indrette sig i. Byg et funkis hus og få det lige som du vil have det, samtidig med at du er sikker på et stilfuldt og kvalitetssikret udfald.

Danskerne er blevet rigtig vilde med funkis

Vi elsker at bygge huse i Danmark. Vi vil gerne bo i et hus, hvor vi er de allerførste beboere. Hvor vi kan få en frisk start med nye gulve, nyt tag, nye vinduer og nyt køkken. Hvor alt er nyt, og hvor man ikke skal tænke på hverken rustne vandrør eller høje varmeregninger.

Der er mange fordele ved at bygge et nye hus. Men udover de praktiske ting, som man kan få ud af et nyt hus, så er der også en del visuelle og æstetiske ting, som man får med som ejer af et nyt hus.

Man kan for eksempel selv vælge, hvilke type hus, man vil bo i. Skal det være et klassisk hus af røde mursten, med skråtag og tegl på toppen, eller vil man have noget mere simpelt og specielt.

Funkis-stilen giver mulighed for en simpel stil

En anden mulighed er et hus i funkisstil. Dette er en enkel stil, som først kom frem i 1930’erne. Stilen skulle være funktionalistisk og dermed skulle alt have en funktion og alt, som bare var pynt skulle væk. Derfor har de fleste funkishuse også flade tage, da det betyder, at rummene bliver udnyttet optimalt, og at man undgår skrå vægge.

Derudover har funkishuse tit store enkelte partier af vinduer uden sprosser. Dette betyder, at der kommer den størst mulige mængde lys ind i huset.

Ofte er funkishuse i dag bygget op med store rum, ligesom mange danskere fortrækker det i dag. Derfor er der ofte et større køkken som hænger sammen med en opholdsstue og dermed skaber et samtalekøkken eller køkkenalrum.

Selvom man bygger et hus i funkisstilen, så kan man stadig bruge traditionelle materialer som mursten. Tit vælger man en dæmpet farve som brændt brun eller andre mørke nuancer.

Andre gange laves funkishuse med plane flader med plader af komposit, som bliver dækket af en strukturoverfalde, som så kan males i farve efter ens ønske.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.