Glas altan
En altan med privatliv er en bedre altan (foto minaltan.dk)
En altan med privatliv er en bedre altan (foto: minaltan.dk)

En altan giver plads til at spise udenfor, nyde vejret og dyrke lidt grønt, også selvom man bor midt inde i byen. Når vejret er godt, er en altan i en storby et fantastisk sted at opholde sig, og man kan ofte opbygge sit eget lille frirum på ganske få kvadratmeter. Mange tænker især på de direkte anvendelsesmuligheder med en altan, men der er også andre fordele ved at lave en altan.

 

En altan med glassider fungerer som et ekstra vindue

Vælger man at bygge sin altan med glas, giver det en masser af ekstra lys ind i lejligheden. Ved at vælge dette materiale sikrer man sig altså både, at man får den læ, som sider på en altan giver, men at man samtidig ikke afskærmer lyset fra at komme ind i lejligheden, som det kan ske, når man vælger en altan i smedejern eller galvaniseret jern.

Hold glas altanen ren for det bedste resultat

For at sikre, at en glas altan ser godt ud, og der kommer så meget lys ind som muligt, er det vigtigt, at man sørger for at holde altanen ren. Er glassiderne snavsede, kommer der ikke lige så meget lys ind, og man kan hurtigt blive træt af at kigge på endnu et lag glas, hvis det er beskidt. Derfor skal man også gøre op med sig selv, om man ønsker den ekstra rengøring og vedligeholdelse, som en glas altan kræver, når man vælger en altan. Køber man en altan i glas, kan man se frem til at få en masse dejligt lys ind i lejligheden, men det kan hurtigt blive en irriterende affære, hvis man ikke kan se ordentligt igennem glasset. Dog kan man også vælge at få frostet glas, som fra starten ikke er gennemsigtigt. Dette giver også en smule mere privatliv og det samme gode lys som en normal glas altan.

En glas altan giver frisk luft midt i byen, men giver også læ for den stride blæst

Det er populært at bo i de større danske byer, måske ikke er så mærkeligt. Byen giver nemlig muligheder for mange ting, og der kan være gang i den døgnet rundt. Det betyder dog også, at det for mange kan være svært at finde måder at stresse af på i en travl hverdag. Den store baghave, som man kendte fra sin barndom, er byttet ud med små vinduer, der måske kun kan åbnes lidt på klem.

God udsigt, mere lys

Der er langt der fra, og så til at kunne komme hjem fra arbejde, smide skoende og så sætte sig ud i baghaven og nye solen med en øl eller en kop kaffe. Følelsen af at stå med frisk luft overalt omkring dig får du ikke i en lejlighed, medmindre du går de 4 etager ned i baggården. Hvilket kan uoverskueligt, hvis du for eksempel lige har spist en solid aftensmad og egentlig bare vil sidde og slappe lidt af i den friske luft. Det kan man dog med en altan. At få anlagt en altan er langt nemmere, end de fleste nok er klar over. Der er derudover mulighed for mange forskellige løsninger, når du har besluttet dig for at få den bygget.

Glas altan

Altaner i flere udformninger

Alt efter materialet din bygning er lavet af, hvordan du bor, og hvad du kan få tilladelse til, så er der næsten ingen grænser for hvordan din nye altan kan sammensættes. De kan fås i flere forskellige størrelser, hvilket autoriserede fagfolk kan hjælpe dig med at finde frem til. Der er den franske altan, hvor man i bund og grund bare laver to dobbeltvinduer i væggen med et gelænder i hoftehøjde. De støre fås ligeledes i forskellige materialer. Der er enten det klassiske gitter-gelænder eller med glas gelænder. Fordelen ved sidstnævnte er, at det giver læ for vinden, når du sidder på altanen.

En altan i glas er stilren og robust

Næsten alle mennesker får stor glæde af en altan. Altanen bliver lynhurtigt et yndlingsrum i forlængelse med resten af hjemmet. Køkkenredskaber, møbler, bøger og ting fra et helt liv kan hurtigt optage plads fra fordybelse og afslapning. En altan bliver et frirum, hvor du kan nyde udsigt, luft og lys. På grund af de store glasdøre, vil en altan altid sørge for større lysindfald i hjemmet. Der er altså rigtig mange gode grunde til at investere i en altan. Udvalget er stort, og materialerne er mange. Hvis du er i tvivl, kan du med fordel se nærmere på altan i glas. De er både stilrene og slidstærke.

En altan i glas passer på næsten alle husgavle

En altan i glas kan umiddelbart lyde som en skrøbelig affære, men det er den langt fra. Gulvet er naturligvis fremstillet i et andet materiale, for eksempel træ. Lyst træ tager sig rigtig godt ud ved siden af det klare glas. Derudover er glasset tykt og robust, hvilket er vigtigt, fordi en altan skal kunne holde til både vind og vejr. Derudover er en altan i glas stilren og diskret, hvilket gør, at den tager sig godt ud på de fleste husgavle.

Du bliver rigtig glad for en altan i glas

En altan i glas er rigtig nem at vedligeholde og holde ren. Glassiderne skal bare tørres af engang imellem. Når du har fået monteret din nye altan kan du indrette den, ligesom du sikkert har gjort med resten af dit hjem. Du kan købe altanmøbler og alverdens krydderier og urtepotter. På den måde har du altid friske krydderurter ved hånden, når du skal lave mad. På altanen kan du nyde et koldt glas vin med venner og familie eller nyde roen og den flotte udsigt med en kop morgenkaffe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.