Ved at byg hus, bygger man sig et skridt tættere på en givende og sund fremtid. Hjemmene har stor betydning for, hvordan familierne lever deres liv. Hjemmene sætter jo rammerne, ligesom malerierne sætter deres rammer for den varme maling i det friske maleri. Man må således forestille sig familierne på samme måde som flydende atomer, hvis største glæder er at kunne forstå ting i sammenhæng eller i mening.

Rammer for nutid og fremtid

Ved byg hus, skaber man sig rammer at leve efter i fremtiden. Rammer som disse er ganske befriende og særligt befordrende på en og samme tid. Det betyder, at der både bliver skabt en erfaring af pligt og privilegium på en og samme tid, og at denne dobbelte erfaring peger henimod noget ganske essentielt i familielivet. Det vil nemlig sige familielivets mulighed for indre frihed. Familielivet i landet er kendt for at være både befriende og forpligtende. Det vil sige, at der er en lige fordeling af socialt ansvar og individualitet i familierne. Ved byg hus vil det alså være favorabelt at bygge hjem, der både har plads til de stille og personlige stunder samt de mere sociale fællesskaber i de forskellige rammer. Private værelser og store stuer vil forekomme som smarte løsninger, idet man både ville kunne tilfredsstille det sociale og det private på en og samme tid.

En god investering

At byg hus er derfor en investering, der gerne bør holde mere end et par år frem. Et nyt hjem skal gerne kunne holde et par generationer frem. Det betyder ikke, at børnene nødvendigvis vil blive hængende. Men det betyder, at barndom og opvækst skabes i kraft af de rammer, det det nye hus kan tilbyde. At byg hus er således at bygge et værn og et hjem til en familie og den fremtid, der byder sig ind for denne familie.

At byg hus er at bygge sunde rammer omkring tilværelsen

En frisk start med nyt hus (ltm.dk)
En frisk start med nyt hus (ltm.dk)

Byg hus og se en ny start og en bedre livsstil manifestere sig. Sådan lover mange nye begyndelser altid mennesket et nyt sted at starte fra. Det er sandt og delvist forkert. For det nye er som sådan ikke nyt. Det ville være at fratage dets historie og dets ophav. Det ville være at fratage dets essentielle forhold til menneskets essentielle skabende karakter. Ved at byg hus bygger vi videre på ideer og planer, vi bygger videre på forestillinger, og vi bygger således også videre på indtryk og planer. Det er på den måde et slags negativ i verdenen, et slags indtryk, som verdenen har trykt på vores sanseapparat.

Et personligt hjem

At byg hus er altså at komme tættere på et slags subjektivt ideal; En slags æstetisk idealisme omkring vores egen tilværelse. Man bygger sig således nogle transcendentale forudsætninger for familie, fritids og arbejdsliv, når man beslutter sig for at bosætte sig i et nyt hus. Et nyt hus er nemlig et hjem, der kan svare til vores krav omkring hjem og liv. Livet sker i en slags sameksistens imellem miljø og menneske, individ og rum. Sådan forstår vi vores muligheder, og sådan tilvejebringer vi altså også vores idealer og drømme.

Sunde forudsætninger

Det nye er altså ikke nyt. Det er farvet af vores drømme, og farver samtidig også vores fremtidige drømme. At byg hus er altså at bygge en slags væg, man kan spille bold op imod. En slags væg, hvor livet som en bold sparkes op ad for så efterfølgende at kunne trille ned til os igen.
Hjemmet er de rammer, hvor vi trives så godt, at vi beslutter os for at gøre noget ud af den inspiration og bruge den til familiens bedste. Et hjem er på den måde en dialektisk forbindelse imellem os og livet, imellem os og vores ideer.


Vær med i hele processen, når du vil bygge hus

Der går ikke meget til spilde i et lavenergihus (foto ltm.dk)
Der går ikke meget til spilde i et lavenergihus (foto ltm.dk)

”Der skal være have, køkkenalrum, to værelser og en stor stue… Måske også en altan i soveværelset. Eller ved stuen. Nej, for stuen skal ligge i stueetage…Eller?” Der kan være rigtig mange overvejelser, når du vil bygge hus. Ikke bare indretningsmæssigt, men også i forhold til vand og varme. Skal huset køre på grønnere energi med måske solceller og skal der være el-spare-løsninger i huset? Hvis det lidt for stor en opgave at tage alle beslutningerne selv og tilmed føre dem ud i livet, så er det en god idé at rådføre sig med et byggefirma.

Få struktur på ideerne

Et byggefirma hjælper dig gennem hele processen. Du kommer med dine idéer, som firmaet hjælper med at gøre til virkelighed. Først på papir og senere i virkeligheden. Byggefirmaer ved hvad de snakker om og de kan fortælle dig, om dine fikse idéer er gode eller bare fikse. Det kan jo godt være, at det eksempelvis er en dårlig idé at have fire værelser på 8 kvadratmeter, selvom du tænker, at det kunne være praktisk, når I nu har fire børn. 8 kvadratmeter er ikke meget og måske er det eksempelvis bedre at slå værelserne sammen.

At bygge hus efter drømmene

Når du starter dit samarbejde med et byggefirma, skal du dog ikke holde dig tilbage. Kom med alle dine drømme og planer. Skriv dem ned og tegn, så alle har den bedst mulige idé om, hvad du og din familie drømmer om. Byggefirmaet har ofte løsninger, du aldrig ville have været kommet på. Desuden kan de komme med idéer til huset, der kan fremtidssikre det, så du også kan sælge, når den dag kommer. Der er forskellige byggefirmaer og det kan være en idé at snakke med lidt forskellige med jeres planer. Ltm er både et bygge or arkitektfirma, der kan levere hele pakken.

Drømmehuse til enhver smag (foto: ltm.dk)
Drømmehuse til enhver smag (foto: ltm.dk)

Byg nyt hus, og skab dit drømmehjem

De fleste mennesker har udarbejdet et drømmehus i fantasien. Og hvorfor ikke gøre denne drøm til virkelighed? Det er vigtigt, at vi holder af vores hjem, da hjemmet er vores base. Det er her vi – forhåbentligt – bruger rigtig mange timer på at restituere, elske, grine, læse, snakke og spise. Det er derfor vigtigt, at vi holder af vores hjem og bryder os om at være der. Så hvis du har ideer til forbedringer eller ønsker at bygge et helt nyt hus, er det måske nu, du skal slå til. Livet er simpelthen for kort til ikke at realisere sin boligdrøm! Mulighederne er mange, og kun fantasien sætter grænser, når du vælger at bygge nyt hus. Det kan måske virke uoverskueligt, især hvis ikke du har erfaring med tømrerarbejde eller arkitektur fra tidligere. Det kan anbefales, at du allierer dig med nogle professionelle, så du kan få vejledning hele processen igennem.

Tid til ny udsigt?

Blandt andet vil du få hjælp og rådgivning af professionelle bygningsledere og arkitekter. Det betyder selvfølgelig ikke, at du ikke får indflydelse på det endelig resultat. Du har stadig masser at skulle have sagt! Du er bare sikret, at du ikke ender op med halvfærdige resultater.

Byg nyt hus, hvis du er utilfreds med det gamle

Tænk engang at være inde over hver en detalje i dit nye hus. Du kan få indflydelse på alt lige fra hvordan lyset skal falde på middagsbordet til farven på din gavl. Så vil det med garanti være slut med at være utilfreds med ens hjem. Du kan – i samarbejde med professionelle arkitekter og bygningsvejledere – selv rumopdele huset og vælge de helt rigtige materialer. Du kan skabe det perfekte gårdhavemiljø – eventuelt med en afskærmende læ-mur og carport. På den måde kan du og din familie sidde udendørs i mange af årets varme måneder og helt ind i efteråret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.