Altaner (foto: minaltan.dk)
Altaner (foto: minaltan.dk)

I Danmark er altantendensen vokset støt i løbet af de seneste 10-15 år. Især i Storkøbenhavn har de fleste boligejere ønsket om en flot altan med sig, når de skal finde et hjem. Altanens formål har også ændret sig drastisk siden 1929, hvor de første altaner begyndte at dukke op på de nye ejendomme. På daværende tidspunkt var deres funktion egentlig enkel, nemlig at de skulle fungere som nødudgang, hvis der opstod brand i en bygning.

En altan forlænger din bolig ud i det fri

På den måde kunne man også nøjes med en enkelt trappeadgang til bygningen, via altanen. Deres fremkomst var altså helt og aldeles af sikkerhedsmæssige årsager. Nu er det dog de færreste der oplever dem således, men nærmere som en naturlig tilføjelse til hjemmet. Mange lejlighedsboere finder især altanen livsnødvendig. Heraf har de fleste ikke adgang til grønne arealer eller en hyggelig gårdhave, og mangler den frihed som en have ofte har. Altanen åbner op for et indelukket værelse og fylder pladsen ud med lys og luft. Den er blevet til et ekstra rum, og er lige så vigtig som soveværelset og stuen.

 

Få mere plads og mere grønt

Før, når man ville forny og forbedre sit hjem, handlede det først og fremmest om køkkenet. Det skulle være stort og åbent så hele familien kunne være samlet. Så blev det badeværelset, som ligeså skulle være stort og luksuriøst, men nu er altanens gyldne tid kommet, så at sige. De dukker op flere og flere steder, og findes i et hav af forskellige udformninger og stile. Samtidig med at være en udvidelse af rummet, er den blevet lejlighedernes baghave, en måde at koble det udendørs til det indendørs. Det er her vi sidder på de lune sommeraftener og nyder en bid mad og et køligt glas vin. Omgivet af Københavns æstetiske bygninger og flotte udsigter, kan vi glædes over fuglenes kvidderen og krydderurterne i altankasserne.

 

Læs mere om udvalget af altaner

 

Find mere inspiration;

Nybyggeri kan være vejen frem for dig, der ikke kan finde en bolig

Lavenergihuse er et skridt i den rigtige retning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.