Tagrenderens

Tagrender er en rigtig god opfindelse, der sikrer, at du undgår at få vand i hovedet, når du træder ud af din bolig. En gang imellem sker det dog at tagrenden bliver fyldt med skidt, og så løber vandt over tagrenden, og du står med vand i hovedet alligevel. Herudover kan vand, der løber ovenud af tagrenden også skabe andre problemer for din bolig, hvis vandet begynder at løbe ned ad boligens ydervægge.

For at overkomme disse problemer, er det en rigtig god idé at få renset dine tagrender en gang årligt, hvor du får fjernet alle blade, mos og grannåle, der henover sommer, efterår og vinter måtte have samlet sig i din tagrende. En sådan procedure kaldes for en tagrenderens, hvor der kommer en renser ud med en form for støvsuger, hvor han eller hun så fjerner al skidt, der måtte være deri.

Få renset tagrenden, og slip for eventuelle merudgifter

Hvert år får rigtig mange danskere renset deres facader, hvor der har samlet sig store koncentrationer af alger og lav. Dette er utøj, der opstår i forbindelse med meget fugt, der løber ned af murerne. En af hovedårsagerne til disse fugtsamlinger er som regel overfyldte eller utætte tagrender. Her bliver vandet nemlig ikke ledt korrekt ud af nedløbsrøret, hvorfor det i stedet begynder at løbe på murerne. Du kan således faktisk slippe for merudgifterne ved en algerens, hvis du får udført en tagrenderens en gang om året.

Når man vedligeholder sine ting, så holder de som regel også længere. Dette er selvfølgelig også tilfældet ved tagrender, der ofte er lavet af zink, kobber eller stål. Dette er alt sammen metaller, der over tid kan mørne og derved opstår der revner eller i værste tilfælde huller i tagrenderne. At der ligger koncentrationer af mos er kun med til at fremskynde denne proces, hvorfor det faktisk forkorter levetiden på dine tagrender, hvis du ikke får dem renset jævnligt.

En rensning af tagrender er derved både med til at sikrer dig mod ekstra udgifter i form af algebehandling på murerne, men samtidig også mod de ekstra udgifter, der vil opstå, hvis hele eller dele af tagrenden skal udskiftes.

Hvordan renses din tagrende?

En meget moderne måde at rense tagrender på er ved hjælp af en støvsugerlignende maskine, hvor hele tagrenden kan renses, mens renseren selv står på jorden. Der føres et rør op i tagrenden hvorpå, der er monteret et kamera, så renseren kan følge med i hele processen. Røret opsuger så alt skidt, mos, blade, grannåle og hvad der ellers måtte være deroppe.

Kameraet har desuden flere funktioner. Dels bruges det til at renseren kan følge med i hele rensningsprocessen, men samtidig bruges det også til at filme og tage billeder, så du som kunde, kan få noget dokumentation på, at din tagrende nu er ren og fin igen, uden du selv behøver at kravle op på taget.

En tagrenderens bør uden tvivl være en fast del af, når boligen skal klargøres til sommerens varme måneder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.