Det vigtigste tilbehør til trampolinen

Trampolinen er blevet et fast inventar i rigtig mange haver. Det er også en perfekt mulighed til at få en masse motion og massere af dejligt, frisk luft. Især hos børnefamilierne er trampolinens popularitet i top. Børnene kan få massevis af timer til at gå med at hoppe på trampolinen – både alene og med søskende eller venner. Dette r en fantastisk måde at være social på og få brugt lattermusklerne. Samtidig trænes der rigtig meget motorik og koordinationsevne, når man udfolder sig på en trampolin.

En trampolin er dog meget mere end bare selve trampolinen. Man kan nemlig få en masse smart tilbehør til den, som kan gøre udelivet endnu sjovere og naturligvis mere sikkert. Det er forskelligt, hvad man mener, er det vigtigste tilbehør til trampolinen. Man kan dele tilbehøret op i sikkerhed/praktisk tilbehør og ”nice to have” tilbehør:

Sikkerhed eller praktisk tilbehør til trampolinen

 • Stige
 • Sikkerhedsnet
 • Stormsikringssæt
 • Nedgravningssæt
 • Overtræk
 • Trækkrog til fjedre
 • Trampolinskørt
 • Kantpude

Nice to have tilbehør til trampolinen

 • Telt til trampolin
 • Base, eventuelt med rutsjebane
 • Basketballkurv

Der er mange forskellige slags tilbehør til trampolinen, som sørger for den mest basale sikkerhed. Nogle af det vigtigste tilbehør til trampolinen er sikkerhedsnettet, der sørger for, at børnene ikke kan komme til at falde ud over kanten, mens de hopper samt kantpuden, der sørger for, at man ikke kommer i kontakt med fjedrer. Mange vælger også at investere i et trampolinskørt. Det er mere eller mindre, hvad det lyder som: Et skørt, der flugter jorden hele vejen langs trampolinen. Dette sørger for, at dyr og børn ikke kan komme ind under trampolinen, mens andre hopper på den. Det afværger derfor nogle potentielle store skader.

Der er flere typer af tilbehør til trampolinen, der sørger for, at trampolinen holder så længe som muligt. En god investering vil være et stormsikringssæt, så man ikke skal finde trampolinen totalskadet i naboens have efter en traditionel, dansk efterårsstorm.

Et overtræk vil skåne selve måtten for regn og alger fra træer i nærheden, hvilket kan have indflydelse på dens levetid. Samtidig er den mere indbydende at hoppe på, når den er ren og tør. Skal man have en trampolin til nedgravning, så vild et være fordelagtigt med et nedgravningssæt, som er beregnet til formålet, og trækkroge til fjedrer er meget nyttige at have.
Er man ude efter noget luksus, som giver anledning til endnu mere aktivitet, så kan man blandt andet få en stige, der fører op til en platform, hvor der er en rutsjebane i modsatte side af stigen. Så er det nemt at komme til og fra trampolinen. Man kan også få en basketballkurv til nogle trampoliner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.